Placeholder imagePlaceholder image

Nyheter

Nyheter

Klassiskt möbelhantverk

Nyheter.

Nyheter. På den här sidan kan man följa ett axplock av pågående arbete och arbeten som nyligen avslutats. Förslag som ritningar på nya möbler läggs också in här även om de inte resulterat till en beställning. Dessutom finns det nya möbler som ännu inte lagts in i vår katalog och hemsida.

Mer finns att läsa på vår Facebooksida. 

 

Möbelgrupp 32D knippe

Vi tillverkade en möbelgrupp vars dynor kläddes med ett William Morris tyg som är populärt just nu. 

3 maj 2024.

 
Card image cap
Knippe 32D

Bord: 15.200:-

Stol: 4.150:- 

Linoljepatinering stol 800 kr  bord 1100 kr

Grupp: 40.100:- linoljepatinerad  46.000:-

 
Card image cap
Knippe 32D

Pris: 4.150:-

Linoljepatinering: 800:- 

 

Cigarrskåp

En kund måttbeställde ett cigarrskåp som har plats för en luftfuktare i lådan längst ner och hyllorna har spjälor för att luften skall kunna cirkulera fritt i skåpet. Invändigt så är skåpet helt obehandlat och utvändigt så har det behandlats med svart Osmo dekorolja + Osmo hårdvaxolja. 2024-04-26.

 
Card image cap
Cigarrskåp

pris: 24 000:-

Ritning 

 

Byrå och spegel

 

 
Card image cap
Byrå och spegel

Pris byrå: 15 000

pris Spegel: 4 300:- 

Ritning 

 

 

Gustavianskt skrivbord Heby

Ett gustavianskt måttbeställt skrivbord i betsad och lackad björk, med beslag från 

Prinsfors Metallfabrik.

15 april 2024 

 
Card image cap
Ritning
 
Card image cap
Gustavianskt skrivboprd Heby 

Pris: 14 600:-

 

Soffbord och stereobord

En kund ville ha ett måttbeställt soffbord och två stereobord i samma rum. Borden är svartmålade med gulddetaljer och har skivor i massiv ask som har betsats och lackats. 

11 februari 2024

 
Card image cap
Soffbord, svart med askskiva

Mått 180 x 70 cm höjd 50 cm

Pris: 16.500:-  

 
Card image cap
Stereobord, svart med askskiva

Mått 70 x 50 cm höjd 70 cm

Pris:  10. 500:-

 

Vägghängt sängbord i massiv valnöt

11 februari 2024

 
Card image cap
Vägghängt sängbord i massiv valnöt

 

 

Lantbord Värmland

Bordet har en massiv skiva av ask som har ytbehandlats med Osmo hårdvaxolja vit, det finns även en extraskiva som kan fästas på reglarna på kortsidorna av bordet. Underredet har målats med Lady Supreme 7613 Northern Mystic. Bordets mått är höjd 75 cm, bredd 100 cm, längd 220 cm.

Fredag den 19 januari. 

Card image cap
Lantbord Värmland

Ritning 

 
Card image cap
Bord och Värmlandsstolar

 

 

Brudkista Mahognybrun

Strax före Jul 2023 så gjorde vi klart en måttbeställd brudkista.

 
Card image cap
Detaljbild

Ritning

 
Card image cap
Brudkista Mahognybrun

Ritning

 

Skåp till Marielund

Idag blev skåpet i ek klart för att levereras nästa vecka. Det är ett skåp till Stiftsgården Marielund och skall användas för kläder, böcker och monstrans, mm, så det är låsbart, fyra nycklar till samma lås. 

 Ritning

13 december 2023

 
Card image cap
 
Card image cap
 

Skrivbord Oslo

Skrivbordet är tillverkat i massiv Mahogny Sipo, vilket gör att det kan renoveras i ett par hundra år om man så önskar. Skivan är njurformad för att få en god komfort. 

Mått: 150 x 75 cm, höjd 71 cm 

Pris: 15.900 kr

 
Card image cap
Framifrån

 

 
Card image cap
perspektiv skiva

 

 

Sidobord skrivbord Oslo

Sidoborden med lådor har samma höjd som skrivbordet och är tillverkat i massiv mahogny Sipo som gör det enkelt att renovera i framtiden. Baksidan är snygg så att den kan stå fritt i rummet. Mått: höjd 71 cm, längd 108 cm och djup 35 cm Pris: 10 800 kr

 
Card image cap
Framifrån

 

 
Card image cap
Handsinkade lådor

 

 

Sänggavel Oslo

Sänggaveln är måttbeställd och tillverkad av en stomme i massiv ask och fyllningar av ekplywood som har samma struktur när man målar. Färgnyansen är : Farrow & Balls Purbeck Stone

 

 
Card image cap
Sänggavel Oslo

Pris: 12.500 kr

 

Prishöjning på våra möbler!

Prisjusteringen gäller främst våra stolar som har höjts med 10% idag, men vi gör även små övriga prisjusteringar på hemsidan denna vecka. Borden höjde vi med ca 20% i våras, eftersom vi försöker följa prisökningen/inflationen. Priserna på våra orderbekräftelser gäller (det vill säga de kunder som har beställt) och även de offerter som vi har lämnat sedan midsommar i år, så passa på om ni har en sådan offert!

2023-11-05 



Björkfjärden gustavianskt sideboard, Ny modell!

Idag blev två gustavianska sideboard klara för leverans, de är handskurna och målade med linoljefärg och har fått en lätt antikbehandling. Dessutom så arbetar vi med tio gustavianska stolar som skall målas nästa vecka, samt två bord, varav ett är mycket stort. Under veckan så har vi fått en virkesleverans från Bröderna Holm och en beställning på en möbelgrupp och skall rita möbler till en offert mm. 22 september 2023

 
Card image cap
 

Kyrkviken, en stol i tiden.

Vi har ritat och utvecklat en modern stol med sadelgjord i ryggen och på sitsen, eftersom 1950-talets formspråk just nu är på modet. Det är ingen exakt kopia av någon stol utan den har vissa idéer och ett ”formspråk” inspirerat av flera moderna stolar. Vi kan även tillverka passande måttbeställda bord till stolarna, som smälter in i en modern miljö. När det gäller de här stolarna så ingår tapetserararbetet och sadelgjorden i priset, liksom möjligheten att välja färg på stolen och banden. Stolarna på bilden är tillverkade i körsbär och den målade i björk, men vill man ha ett dyrare trädslag som exempelvis valnöt så får kunden begära en offert. 

Pris: 4 800 kr inklusive band

 16 juni 2023

         
modern stol
 
stol sadelgjord
 

En hallmöbel.

Vi döpte den till Stavnäs, även om det inte är dit den skall, det är alltid svårt att hitta på ett namn på en ny modell. En kund ville ha en hallmöbel anpassad till ett gammalt hus övriga inredning, så vi ritade förslag och tillverkade ett skåp och en sittbänk. 5 juni 2023

 
Card image cap
Hallbänk Stavnäs

Pris: 16 500 kr

 

Stavnäs hallskåp

Det här är innehållet i P-taggen

 
Card image cap
Stavnäs hallskåp

Pris: 35 000 kr

 
Card image cap
Stavnäs hallskåp

Inredning

 

Rosettblad, en ny Gustaviansk dubbelbyrå.

Den här veckan levererade vi en dubbelbyrå i gustaviansk stil, med en hel del ornament. 

Glad Påsk!

 
Card image cap
Detaljbild
 
Card image cap
Rosettblad, dubbelbyrå

Pris: 27.500:-  

 

Den här veckan så har vi levererat ett stort runt värmlandsbord med diametern 150 cm, med plats för sex stolar runt. Bordet kan förlängas med en extraskiva. Skivan är i oljebetsad ek, behandlad med Osmo hårdvaxolja. Vi håller även på att arbeta med en byrå, med mycket ornament, har fått beställning på en spegel och har lämnat offert på ett serveringsskåp och ett par bord. Vi har även fått förfrågan på möbelrenovering och diverse. Fredag den 31 mars 2023.

 
Card image cap

Mikael slipar på byrån

 
Card image cap
Stort runt Värmlandsbord

Diametern npå bordet är 150 cm. + en extraskiva.

 

Rosenberg med blomkryss

Rosenberg med blomkryss. En kund ville ha ett blomkryss överst på en Rosenberg-stol och målade gulddetaljer. Dessutom så stoppade och klädde Linnehaget stolarna i skinn. Bordsskivan betsades i ungefär samma nyans som kundens ekgolv. 

24 mars 2023.

Card image cap
Rosenberg med blomkryss 

Pris stol: 3.100:- 

Pris Bord: 16.200:-

Pris grupp: 34.800:-

Card image cap
Rosenberg med blomkryss

Pris: 3.100:- 


Fler projekt denna vecka 

Barpall rokoko 45x45 cm höjd 65 cm Ritad efter kundens önskemål, skulle passa till kundens matstolar och färgnyans. Vi ritade även ett förslag till en offert på ett sideboard. 24 mars 2023

Card image cap
Sideboard Björkfjärden

Förslag till offert

Card image cap
Barpall rokoko

Pris: 4.700:-


Den här veckan så har vi levererat ett sängbord, och gjort klart två barpallar i rokoko. Vi har även påbörjat arbetet med ett stort runt bord med diametern 150 cm, se bild till vänster. Dessutom renoverade vi och målade om ett bord som Morgan Klarström och Sven Wennerström tillverkade i snickeriverkstaden 1972, så nu får vi hoppas att borde håller ytterligare 50 år. Vi har även snidat ornament till en byrå som vi tillverkar. 

Fredag den 17 mars 2023.

Placeholder image
Placeholder image

Gustaviansk Sängbyrå

Vi tillverkade två sängbyråar, i massiv valnöt och vavonnarot. Vavonnarot är mycket svårt att få tag på, men vi hade ett par spillbitar kvar. De levererades i början av februari 2023.

Vi gjorde en genomsnittlig prishöjning på 2000 kr på våra bord som motsvarar höjningen av materialpriset. 12 februari 2023   

Placeholder image

Ett nytt år har börjat.

Ett nytt år har börjat. Den senaste veckan så har vi levererat ett slagbord som vi har renoverat, gammal lack slipades bort och bordet oljades två gånger med kinesisk träolja för att återskapa bordets 1700 tals känsla. Vi har även gjort klart en sänggavel som målades i en ljusorange nyans S 1010-Y50R och en extraskiva till ett bord som en kund hade och delar till stolar mm Det har även blivit en årets första beställning. 6 januari 2023

 
 
Placeholder image 
Placeholder image 
Placeholder image 
Placeholder image 

Rokokobord i massiv ask.

Den här veckan så har vi gjort klart ett rokokobord i massiv ask, bordet är betsat och lackat för att likna ädelträ. Lackade ytor/bordsskivor håller länge och är tåliga och eftersom skivan är i massivt virke så går skivan att slipa ner och lacka om efter några decennier eller ett sekel om så behövs. I det här fallet så är bordsbenen avtagbara för enklare transport. För övrigt så har vi tagit emot virke från Bröderna Holm och fortsatt arbetet med en skänk mm.

Fredag den 2 december 2022

 
Card image cap
 

Den här veckan så har vi gjort klart ett handhyvlat lantbord och ett skrivbord för leverans. Bordet är behandlat med svart Osmo oljebets + hårdvaxolja och skrivbordet med stol är behandlat med äggoljetempera från Ovolin. Vi har fått tre beställningar de två senaste veckorna och har lämnat ett par offerter. Mikael håller på att rita några nya moderna stolsmodeller på kvällarna.

lördag den 19 november 2022.

 
Card image cap
 
Card image cap
 

Den här veckan gjorde vi klart ett gustavianskt bokskåp. Det är en hel glasruta utan spröjs, så jag fördelade hyllornas normalläge så att ”rutorna” blev lika stora. Hyllorna går att flytta. Beslagen är från Sollefteå Antik och Theofils. Det börjar bli svårt att få tag på instickslås med rätt mått, men vi har fortfarande några gamla kvar i hyllan. Sockeln är aningen högre än kundens golvlist och ett urtag som motsvarar tjockleken på golvlisten så att skåpet går att skjuva ända in emot väggen. Vi håller även på med ett skrivbord, två lantbord och en sänggavel. Under veckan så har vi fått en ny prislista på virke, virkespriserna har minskat eller är på samma nivå som tidigare, det verkar som om efterfrågan på virke minskar hos snickeriverkstäderna, möbeltillverkning/försäljning är mycket konjunkturkänsligt.

Fredag 28 oktober.

 
Card image cap
 
Card image cap
 

Den här veckan så levererade vi kopiorna av 1700-tals och 1800-talsstolarna, det händer ofta att kunder vill ha moderna kopior av antika stolar, eftersom de håller att sitta på, till skillnad från de äkta antika stolarna som är ömtåliga. Vi fortsätter även med bokskåpet och har gjort ett litet köksbord. Fredag den 14 oktober

 
Card image cap
 
Card image cap
 

Den här veckan så har vi gjort klart ett stort bord som har målats första gången. Vi har även renoverat ett par fåtöljer, och lämnat ett par offerter, bland annat så ritade Mikael en gustaviansk bokhylla. Mikael har tillverkat en badrumshylla som Morgan ritade och vi har gjort fyra stolar som skall målas med linoljefärg. Dessutom så målade vi fyra småbord med linoljefärg som blev klara den här veckan och har lämnat in två sitsar till Linnehaget som skall stoppas, det är till barstolarna som vi gjorde förra veckan.

Fredag den 2 september 2022.

 
Card image cap
 
Card image cap
 
Card image cap
 

Klassiskt Möbelhantverk


Placeholder image

Mikael Klarström Medlem i Mästarregistret.

 Möbelsnickarmästare No: 016/03-20248

 Träbildhuggarmästare No: 22095

Betalnings-information.


När ni frågar om priset på en möbel så skickar vi en offert, och om ni vill beställa så skickar vi en orderbekräftelse. Möbeln betalas vid leverans, handpenning förekommer när priset är högt, eller när materialet är extra dyrt. Möblerna betalas oftast via bank (faktura) vid leverans. Mindre summor kan betalas kontant eller med Swish: 070-6823206. Alla priserna på hemsidan är inklusive moms. Ytbehandling (standard) ingår, men kostnad för stoppning och tyg tillkommer. Fraktkostnad + emballage tillkommer, om man inte hämtar möblerna hos oss.

Kontakt-information.


Taserudsmöbler 
Va: Högvalta 67192 Arvika 
Telefon: 070–3341093 
Epost: post@taserudsmobler.se

Möbelkatalog 2024 utskrift