Placeholder imagePlaceholder image

Nyheter

Nyheter

Klassiskt möbelhantverk

Nyheter.

Nyheter. På den här sidan kan man följa ett axplock av pågående arbete och arbeten som nyligen avslutats. Förslag som ritningar på nya möbler läggs också in här även om de inte resulterat till en beställning. Dessutom finns det nya möbler som ännu inte lagts in i vår katalog och hemsida.

Mer finns att läsa på vår Facebooksida. 

 

Ett nytt år har börjat.

Ett nytt år har börjat. Den senaste veckan så har vi levererat ett slagbord som vi har renoverat, gammal lack slipades bort och bordet oljades två gånger med kinesisk träolja för att återskapa bordets 1700 tals känsla. Vi har även gjort klart en sänggavel som målades i en ljusorange nyans S 1010-Y50R och en extraskiva till ett bord som en kund hade och delar till stolar mm Det har även blivit en årets första beställning. 6 januari 2023

 
 
Placeholder image 
Placeholder image 
Placeholder image 
Placeholder image 

Rokokobord i massiv ask.

Den här veckan så har vi gjort klart ett rokokobord i massiv ask, bordet är betsat och lackat för att likna ädelträ. Lackade ytor/bordsskivor håller länge och är tåliga och eftersom skivan är i massivt virke så går skivan att slipa ner och lacka om efter några decennier eller ett sekel om så behövs. I det här fallet så är bordsbenen avtagbara för enklare transport. För övrigt så har vi tagit emot virke från Bröderna Holm och fortsatt arbetet med en skänk mm.

Fredag den 2 december 2022

 
Card image cap
 

Den här veckan så har vi gjort klart ett handhyvlat lantbord och ett skrivbord för leverans. Bordet är behandlat med svart Osmo oljebets + hårdvaxolja och skrivbordet med stol är behandlat med äggoljetempera från Ovolin. Vi har fått tre beställningar de två senaste veckorna och har lämnat ett par offerter. Mikael håller på att rita några nya moderna stolsmodeller på kvällarna.

lördag den 19 november 2022.

 
Card image cap
 
Card image cap
 

Den här veckan gjorde vi klart ett gustavianskt bokskåp. Det är en hel glasruta utan spröjs, så jag fördelade hyllornas normalläge så att ”rutorna” blev lika stora. Hyllorna går att flytta. Beslagen är från Sollefteå Antik och Theofils. Det börjar bli svårt att få tag på instickslås med rätt mått, men vi har fortfarande några gamla kvar i hyllan. Sockeln är aningen högre än kundens golvlist och ett urtag som motsvarar tjockleken på golvlisten så att skåpet går att skjuva ända in emot väggen. Vi håller även på med ett skrivbord, två lantbord och en sänggavel. Under veckan så har vi fått en ny prislista på virke, virkespriserna har minskat eller är på samma nivå som tidigare, det verkar som om efterfrågan på virke minskar hos snickeriverkstäderna, möbeltillverkning/försäljning är mycket konjunkturkänsligt.

Fredag 28 oktober.

 
Card image cap
 
Card image cap
 

Den här veckan så levererade vi kopiorna av 1700-tals och 1800-talsstolarna, det händer ofta att kunder vill ha moderna kopior av antika stolar, eftersom de håller att sitta på, till skillnad från de äkta antika stolarna som är ömtåliga. Vi fortsätter även med bokskåpet och har gjort ett litet köksbord. Fredag den 14 oktober

 
Card image cap
 
Card image cap
 

Den här veckan så har vi gjort klart ett stort bord som har målats första gången. Vi har även renoverat ett par fåtöljer, och lämnat ett par offerter, bland annat så ritade Mikael en gustaviansk bokhylla. Mikael har tillverkat en badrumshylla som Morgan ritade och vi har gjort fyra stolar som skall målas med linoljefärg. Dessutom så målade vi fyra småbord med linoljefärg som blev klara den här veckan och har lämnat in två sitsar till Linnehaget som skall stoppas, det är till barstolarna som vi gjorde förra veckan.

Fredag den 2 september 2022.

 
Card image cap
 
Card image cap
 
Card image cap
 

Klassiskt Möbelhantverk


Placeholder image

Mikael Klarström Medlem i Mästarregistret.

 Möbelsnickarmästare No: 016/03-20248

 Träbildhuggarmästare No: 22095

Betalningsinformation.


När ni frågar om priset på en möbel så skickar vi en offert, och om ni vill beställa så skickar vi en orderbekräftelse. Möbeln betalas vid leverans, handpenning förekommer när priset är högt, eller när materialet är extra dyrt. Möblerna betalas oftast via bank (faktura) vid leverans. Mindre summor kan betalas kontant eller med Swish: 070-6823206. Alla priserna på hemsidan är inklusive moms. Ytbehandling (standard) ingår, men kostnad för stoppning och tyg tillkommer. Fraktkostnad + emballage tillkommer, om man inte hämtar möblerna hos oss.

Kontaktinformation.


Taserudsmöbler 
Va: Högvalta 67192 Arvika 
Telefon: 070–3341093 
Epost: post@taserudsmobler.se