Placeholder imagePlaceholder image

Möbelrenovering

Möbelrenovering

Klassiskt möbelhantverk

Renovera möbler

Vi utför ibland möbelrenovering. Främst så rör det sig om att limma ihop stolar som vi tillverkat för 20-30 år sedan, limmet håller oftast längre på matsalsmöbler än på köksmöbler som används dagligen. Våra stolar är tillverkade så att de skall vara lätta att renovera. Vi utför även ommålning av möbler som vi gjort tidigare. Övrig renovering utför vi inte lika ofta, men det förekommer ibland. Oftast så är vi upptagna av nyproduktion av våra möbler.

 
Card image cap
Laga skadad detalj
 
stockholmsarbete
Framtagning av originalfärg
 

restaurera möbler
Stabilisering av knäckt ornament
 
Efhrahim Ståhl
Efhrahim Ståhl, skadat ornament
 
möbelrenovering
Detalj lagning
 

Renoverat slagbord

Vi har renoverat ett slagbord,  gammal lack slipades bort och bordet oljades två gånger med kinesisk träolja för att återskapa bordets 1700 tals känsla.

 
möbelrenovering 
renoverat slagbord 

 

Ommålat bord

Vi renoverade tryck och fanerskador och målade om ett bord som Morgan Klarström och Sven Wennerström tillverkade i snickeriverkstaden 1972, så nu får vi hoppas att borde håller ytterligare 50 år. Det händer ibland att vi limmar om våra stolar och ytbehandlar sådant som vi har tillverkat sedan starten 1971.

Placeholder image

Renoverat ornament

Här har vi återskapat delar av ett ornament på en 1700-tals pall. Det brukar vara enklast att göra en ritning innan man snidar det som skall återskapas ur fantasin.

 
möbelrenovering
Lagat ornament
 
möbelritning
Ritning
 

Renoverad möbelgrupp

Möbelgruppen var i mycket dåligt skick, tillverkad av Kurt Ericsson i Taserud 1986. Stolarna limmades om i tapparna där limmet hade släppt, det var gnagskador efter hund som vi fick spackla, sedan slipades stolarna och tvättades i samma betsnyans som möbeln och torkades av. Sedan lackades stolarna och bordsunderredet två gånger. Bordsskivan var så skadad att det gick igenom ytfaneret så att vi fick måla den i en mörkbrun nyans som Jan på Colorama blandade fram efter en stol som förebild. Bordsskivan slipades, bredspacklades och målades tre gånger.

 
möbelrenovering
Före
 
möbelrenovering
Efter
 

Klassiskt Möbelhantverk


Placeholder image

Mikael Klarström Medlem i Mästarregistret.

 Möbelsnickarmästare No: 016/03-20248

 Träbildhuggarmästare No: 22095

Betalnings-information.


När ni frågar om priset på en möbel så skickar vi en offert, och om ni vill beställa så skickar vi en orderbekräftelse. Möbeln betalas vid leverans, handpenning förekommer när priset är högt, eller när materialet är extra dyrt. Möblerna betalas oftast via bank (faktura) vid leverans. Mindre summor kan betalas kontant eller med Swish: 070-6823206. Alla priserna på hemsidan är inklusive moms. Ytbehandling (standard) ingår, men kostnad för stoppning och tyg tillkommer. Fraktkostnad + emballage tillkommer, om man inte hämtar möblerna hos oss.

Kontakt-information.


Taserudsmöbler 
Va: Högvalta 67192 Arvika 
Telefon: 070–3341093 
Epost: post@taserudsmobler.se

Möbelkatalog 2024 utskrift