Fler stolar

Vi tillverkar olika typer av stolar, även efter önskemål. Här är några av våra övriga modeller.

Priser

Priserna är inklusive moms. Ytbehandling ingår i priset, men tapetserararbete och tyg tillkommer se nedan.

Placeholder image

Fler stolsmodeller

Vi har tillverkat stolar av olika typer, med stilmässigt ursprung från medeltiden och framåt, många modeller har modifierats och ändrats för att bättre passa kundernas smak och önskemål på mått, de är inga exakta kopior, även om vi även gjort sådana, när man inte vill slita på originalen, eller där antalet stolar är för få för att bilda en matgrupp, av stolar som inte längre tillverkas. Vi har här valt att dela upp stolarna efter huvudtyper, för att göra det hela mer överblickbart. Siffor/bokstavskombinationerna som förekommer på några modeller har sitt ursprung från ritningar, det är arbetsnummer som modellerna fått innan de har döpts. Vissa stolmodeller återfinns även under fliken interiörer, där även borden visas. Kunderna har även möjlighet att påverka utseendet på stolarna (skapa nya modeller), men då kan priset behöva justeras en aning.

Moderna stolar

Vi har inte tillverkat så många stolar med modernt utseende, mest beroende på att det är svårt att konkurrera med massproducerade, och importerade stolar, men några modeller har det blivit och fler skall ritas så småningom.

modern stol

Freja

pris: 4.200:-

högvalta stol

Högvalta

Pris: 3.850:-

modern stol sunne

Sunne

Pris: 2.350:-

platon

Platon

Pris: 3.950:-

Barstolar

Vi kan tillverka barstolar utifrån alla våra stolsmodeller, sitthöjden kan anpassas till en bardisk 110 cm hög, eller till köksö med höjden 90 cm, eller alla mått där emellan. Normala matbord har höjden 75 cm. Tala om hur högt ert bar-bord är så anpassar vi höjden på stolarna, sitthöjd = bordets höjd – 30 cm.

Thumbnail Image 1

Barstol Värmlandsstol

Stolen är tillverkad i massiv ek och kunden valde svart läder till sitsen, bänkhöjd 83 cm.

Pris: 2.900:-

 
Thumbnail Image 1

Barstol Värmlandsstol

Blommor på benen, fotpinne i trä

Ritning

Pris: 2.450:-

gustaviansk barstol

Barstol Värmlandskrysset

Kromad fotpinne

Pris: 2.900:-

Barnstol Robbin

Vi har tllverkat ett antal barnstolar genom åren.

Barnstolar kostar lika mycket som en normalstor stol eftersom det är lika mycket arbete på barnstolar om inte mer.

Placeholder image

Gustavianska karmstolar

De här stolarna hör oftast ihop med de gustavianska stolarna, där kunderna har velat ha ett par karmstolar som komplement till en matgrupp. Det går att få karmstolar tillverkade för varje sorts gustaviansk matsalsstol, för att matcha ornament och andra detaljer. Fler modeller är möjliga att ta fram än de som finns här, det är bara ni frågar oss, och diskuterar fram en ny modell som passar er.

gustaviansk karmstol

Gustaviansk Karmstol

Stolen passar främst till Lövstolar.

Pris: 6.100:-

karmstol

Gustaviansk karmstol Blomkrysset

Pris: 6.700:-

Taburetter

Taburetter och sovrumspallar används ofta i hallar där man kan sitta tillfälligt och där en stol känns skrymmande. Vissa pallar har armleder som man kan ha nytta av om man vill använda armarna till hjälp när man reser sig upp.

gustaviansk sovrumspall1

Gustaviansk sovrumspall

Pris: 2.750:-

taburett

Biedermeier-taburett

 

Rokokstolar

bondrokoko

Bondrokoko

Betsad och lackad

Pris: 4.850:-

karmstol rokoko

Bondrokoko karmstol

Betsad och lackad

pris: 5.600:-

Jugendstolar

jugendstol

Jugendstol 112, ett äpple

Lackad björk

Pris: 2.350:-

karmstol jugend

Jugend karmstol, ett äpple

 

 

Pris: 5.600:-

stol

Jugendstol 109, Två äpplen

Pris: 2.750:-

äpplestol

Jugendstol 112, ett äpple

Mörkbetsad

pris: 2.350:-

Barockstolar

Barockstolar är ofta rikt ornamenterade med avancerade bildhuggeriarbeten, vilket gör dem ganska kostbara, men är ofta en intressant utmaning för bildhuggaren. Som hela möblemang kan de kännas ganska tunga och mastiga, men som ett dekorativt inslag kan de passa väl in i en modern miljö, för att bryta och balansera mot det sterila och kalla. Matsalsstolen Barock 110, är dock ett undantag, med sin lättare konstruktion, den passar in lite överallt. Bild från, Von Echstedtska Gården, en genuin barockmiljö i närheten.

barockstol

Barockstol 110

Pris: 3.300:-

barockstol gyllenläder

Gyllenläder 104

Pris gyllenläder: ? offert

Pris: 6.950:-

barockkarmstol

Barockkarmstol

 

Pris: 15.700:-

allmogestol

106 allmoge

Pris: 3.100:-

torgan

Torgan

Pris: 4.950:-

KarlJohan stolar

På 70- 80-talet tillverkade vi fler modeller av Karl Johan, men vi har inga bilder. Karmstolen är tillverkad för att komplettera en kunds möbelgrupp med vanliga stolar. Karmstolen fanns inte i verklighet, så vi fick rita modellen med matsalsstolarna som riktlinje. De ljusa Karl-Johan möblerna borde passa även en modern publik, men de brukar bli lite dyra att tillverka på grund av den avancerade ryggbrickan.

karl johan karmstol

Karl Johan Karmstol

Pris: 6.500:-

Allmogestolar

Vi har tillverkat en del modeller med allmogestolar, främst i början av 90-talet, då allmogen var på mode, men det finns även i dag många som känner sig dragna till den ursprungliga och ombonade känslan som dessa möbler ger. Främst så har vi tillverkat så kallade fryksdalsstolar, men har tyvärr inga bilder, utan endast ritningar och mallar på vår modell.

105, ritade vi, till en timmerstuga i Härjedalen, med ett andreaskors i ryggen, som dekoration. Stolen är anpassad till moderna krav på sitthöjd och djup, med lutning i ryggen och är mycket robust och tålig i konstruktionen, lätt att underhålla och renovera, vilket gör den till en lämplig köksstol som används i stor omfattning även i större matsalar.
105, finns även i en än tåligare variant, med enkelt kors och träsnitts, framtagen efter kundens önskemål på ändringar.
Högerud, är vår tåligaste och minimalistiskaste allmogestol, som genom sitt sparsmakade formspråk passar väl in i helt avskalade moderna miljöer, även om den är framtagen för allmogemiljö.
allmoge stol

Allmogestol 105

Ritning

Pris: 3.280:-

allmogestol

Allmogestol 105 enkel

Ritning

Pris: 2.900:-

stol minimalistisk

Högerud

Pris: 2.150:-

111. är en stol med barockrygg och en frambock i gustaviansk stil. Stolen är en av våra mest sittvänliga matsalsstolar, då stolryggen är svängd för att följa ryggradens form, anpassad för moderna mått, den är en stilmässig omöjlighet om man skall följa stilreglerna, men ger samtidigt en vink om att fria experiment med former kan ge en succé.
Denna stol är komponerad efter kundens önskemål. Kunden ville ha en frambock i allmogestil och en rygg där ryggbrickan är gustaviansk, med ett krön i barockstil. Stolen är närmast en blandstil i norsk allmoge.
köksstol

Stol 111

Pris: 3.100:-

norsk allmoge stol

Fredrikstad

Pris: 3.600:-

Kopior

Ibland kopierar vi stolar, främst antika. Det går exempelvis att göra exakta, eller modifierade kopior av dyra antika stolar, som man vill skydda från slitage, eller komplettera med fler stolar av en modell som är omöjlig att få tag på.

I januari 2012 har vi tillverkat en kopia av en gammal gustaviansk karmstol, åt en kund, som ville ha en kopia av en stol som kundens far hade gjort i mitten av 1900-talet.

Thumbnail Image 1

Kopia

Kopian till höger

Kopia av barockstol

Kopiering av en barockstol till en kund som ville ha åtta stycken nya efter en antik modell. Svarvningen är medelsvår och bildhuggeriarbetet har relativt hög svårighetsgrad. För att få riktig snitts på lejonhuvudena så övar man upp sig på ett par bitar i lind innan de 16 benen snidas. Bilden till vänster visar hur de kopierade stolarna blev.

Thumbnail Image 1

Gustaviansk 1700-tals kopia

En kund kontaktade oss och ville ha en exakt 1700-talskopia av en gustaviansk stol, för att få en möbel med äkta 1700-tals känsla, trots att stolen är nytillverkad och därför mer hållbar än en 200 år gammal stol. Kunden skulle måla stolarna själv med äkta linoljefärg.

Thumbnail Image 1

Gustaviansk 1700-tals kopia

Pris omålad: 3.900 :-

Pris målad: 4.250:-

Kontaktinformation.

Taserudsmöbler

Va: Högvalta

67192 Arvika

Telefon:  070–3341093

Epost: post@taserudsmobler.se

 

Betalningsinformation.

När ni frågar om priset på en möbel så skickar vi en offert, och om ni vill beställa så skickar vi en orderbekräftelse. Möbeln betalas vid leverans, handpenning förekommer när priset är högt, eller när materialet är extra dyrt. Möblerna betalas oftast via bank (faktura) vid leverans. Mindre summor kan betalas kontant eller med Swish: 070-6823206. Alla priserna på hemsidan är inklusive moms. Ytbehandling (standard) ingår, men kostnad för stoppning och tyg tillkommer. Fraktkostnad + emballage tillkommer, om man inte hämtar möblerna hos oss.

Klassiskt Möbelhantverk

Placeholder image

 

Mikael Klarström

Medlem i Mästarregistret. Möbelsnickarmästare No: 016/03-20248

Träbildhuggarmästare No: 22095

 

Katalog PDF

Placeholder image