Matbord

Vi tillverkar ofta borden så att de utseendemässigt passar med stolarna. Borden är oftast 110 x 160 cm, vilket är anpassat till sex stycken stolar. Varje extraskiva är 50 cm bred, vilket ger utrymme för en extra stol på långsidan (Vissa specialbord kan kräva en bredd på 56 cm). Man kan även få de mått som man själv önskar att ha på bordet, eftersom alla bord tillverkas individuellt, och hantverksmässigt. Har man egna idéer, så kan man visa en bild eller ritning. Önskemål på material, färg och ytbehandling är också anpassat efter era önskemål.

Här är några typer av standardbord som vi tillverkar. Ni kan även se borden på fotografi under Interiörer.

matbord

Standardbord.

Standardborden finns i en rektangulär och en oval variant, de kan även ha ”lövskärning” bladstav i sargen, eller sakna ornament i sargen, beroende på vilken gustaviansk stol de skall passa till. Ornamentiken matchas alltid så att möbeln blir till en enhet, men det går givetvis även att beställa bord utan stolar.

Standardborden har en skiva i lamell, som är en flera hundra år gammal typ av material, som har en massiv kärna av trä som fanerats i två skickt på vardera sida. Vi använder aldrig MDF, som är fanerad tjock papp, om inte kunden själv kräver ett sådant material.

De här borden syns bäst under fliken Interiörer.

standardbord

208, Rektangulärt bord.

Standardmått 110x160cm - 110x260cm.

Pris: 12.300:-

bord ritning

207, Ovalt bord.

Standardmått 110x160cm - 110x260cm.

Pris: 12.800:-

Thumbnail Image 1

Ritning från ovan

Så här är måtten för det ovala bordet

 

Specialbord.

Många bord är specialbeställda efter kundens önskemål på mått och utseende, här följer några exempel.

Gustavianskt Ekbord

Gustavianska bord Vi kan även göra gustavianska bord efter egna önskemål på mått och material mm, flera sådana bord finns under fliken interiörer, men här finns ett exempel på ett måttbeställt bord, tillverkat i massiv ek, ett mycket hållbart material, som varit populärt i möbler de senaste åren. Bordet har en fast massiv skiva, där en extraskiva kan hängas på utdragbara träreglar, vid ena gaveln. Bord med massiva skivor kan inte vara delbara på mitten, på grund av rörelser i materialet.

ekbord

Gustavianskt ekbord

Massiv ekskiva

Pris: 14.000:-

Stort gustavianskt bord.

I november 2014 gjorde vi ett stort bord som skulle passa till 14 stolar av modellen Värmlandskrysset. Bordet blev så stort att vi var tvungna att ha åtta ben på bordet, med tre extraskivor emellan när man dragit isär bordreglarna i max-läge.

stort bord

Stort bord

Stort bord med åtta ben som passar till 14 stolar

Pris: 20.500:-

Dubbelt rektangulärt bord

En kund ville beställa ett stort gustavianskt bord med stolar, och vi fick räkna ut lämplig placering av benen på bordet, med utgångspunkt att varje stol behöver ca 56 cm för att det skall bli bekvämt att sitta vid bordet.

Placeholder image

Måttbeställt rococobord

Kunden ville ha bordet i halvblank svart färg, vilket är vackert, men samtidigt känsligt för damm och repor.

rokokobord

Rococobord

Svartmålat

Pris: 14.500:-


Allmogebord ”Stömne”

I dag levererade vi ett specialbeställt bord efter kundens skisser och enligt samma snillrika konstruktion som ett 1700-talsbord som kunderna har. De ville ha samma konstruktion fast ett annat utseende och storlek, bordet tillverkades i massiv björk, förutom den dolda linsformade mittenplattan under bordsskivan. Extraskivorna ligger under huvudskivan normalt, men dras ut på reglarna och får stöd från den löst liggande huvudskivan som styres rätt i det rektangulära hålet av en regel under skivan.

Pris: 17.000:-

Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image

Lantbord

Lantbord har varit efterfrågade de senaste åren, ofta i antik fransk stil, men även sådana som passar in i en mer modern miljö.Lantbord Dalsland

En kund beställde ett bord med egna mått och med spetsade ben som ger ett renare intryck, lite modernt fast samtidigt med en antik känsla med den handhyvlade bordsskivan. Trävirket är ask som har behandlats med vit Osmo oljebets, som sedan slutbehandlats med matt Osmo hårdvaxolja två gånger.

Ritning

Thumbnail Image 1

Lantbord Dalsland

Osmo Oljebets + hårdvaxolja

Pris: 13.000:-

 

Lantbord (fransk stil)

En kund ville ha ett Franskt lantbord i ask, laserat med linoljetempera och oljat med linolja. Kunden bestämde själv måtten och antal lådor, och skickade en grovskiss på bordet.

franskt lantbord

Lantbord (fransk stil)

Oljad ask.

Ritning

Pris: 14.000:-

Lantbord med svart underrede

Lantbord med svart underrede En kund ville ha ett rektangulärt lantbord i fransk stil, med ett svart underrede och med ett brunt underrede som i övrigt matchade med övrig inredning i köket. Bordet tillverkades i ask och färgades med Osmo Oljebets och slutbehandlades med Osmo hårdvaxolja.

Januari 2019

Placeholder image

Lantbord ny modell "Skåne".

Vi gjorde ett gediget (franskt) lantbord, med handhyvlad bordskiva i ask. Benen är extra svulstiga och grova, en krävande manuell svarvning. Bordet har behandlats två gånger med svart Osmo oljebets och har sedan oljats två gånger med Osmo hårdvaxolja. Hantverkskänslan blev påtaglig.

Det ljusa bordet är enbart oljat med Osmo hårdvaxolja.

Ritning

Ritning ben

Pris: 15.300:-

Handhyvling: 2000 kr extra

Placeholder image
Placeholder image

Bord med grova dimensioner.

Några kunder vill ha bastanta bord, med grova ben och tjock skiva. Oftast så brukar vi endast bygga upp kanten på bordskivan så att den ser tjockare ut, för att inte borden skall bli för tunga.

Grovt bord med ekskiva

Gustavianskt matbord med grova dimensioner. En kund ville ha ett matbord med dubbelt så tjock bordskiva och grova ben för att ge bordet ett mer bastant utseende. Kombinationen med grova ben och en tjock bordskiva i ek blev lyckad och balanserad. Kombinationen med en lackad bordskiva och ett målat utseende gav bordet ett modernt utseende.

grovt bord

Thumbnail 1 label

Pris: 14.700:-

 

Bord blomkrysset grovt

Bord blomkrysset grovt. Ett grovt bord med bastant utseende, grova ben och tjock skiva.

stabilt matbord

Bord blomkrysset grovt

 


Stabilt Dubbelbord

En kund beställde ett stort bord 300 cm med åtta ben i grundutförande, som går att förlänga till 600 cm med sex stycken extraskivor som placeras på justerbara bordreglar emellan de båda borden. Bordregeln är förstärkt och försedd med ett nedfällbart stödben i metall mitt under bordet som används när fler än tre extraskivor används.

Pris: offert

Placeholder image 
Placeholder image

Moderna bord

Vi har tillverkat flera bord i modern design, men eftersom vi har ett begränsat antal moderna stolmodeller, så har det främst rört sig om beställningar av bord med specialmått, som skall pass ihop med stolar som kunden köpt på annat håll. Det har främst varit populärt med en modern form av slagbord, tillverkade av lamell, i stället för möbelhandelns MDF. Vi kan även erbjuda mer fantasifulla bord om kunden har egna idéer mm.

modernt bord

Mellbyn

Bord med ekskiva

Pris: 14.500:-

Masurbord

Masurbord, modernt, tillverkades åt en kund som ville ha ett modernt bord i massiv masurbjörk, ett exklusivt material med mycket högt kilopris. Bordet är delbart på mitten för att kunna lägga i extraskivor.

bord masurbjörk

Masurbord

Pris: offert, går även att tillverka i billigare material.

Thumbnail Image 1

Fryken

Bord i massiv ask, Osmo oljebets + hårdvaxolja

Ritning 

Pris: 12.000:-

Allmogebord

Vi har tillverkat en hel del allmogebord, främst slagbord och bockbord. Slagbord passar även utmärkt till rokokostolar och gustavianska stolar, då det var denna typ av bord man främst använde på den tiden. Våra standardbord som går att dra isär och förlänga med extraskivor är en betydligt modernare företeelse. Slagborden är tillverkade i massivt virke i en konstruktion som tillåter rörelser i bordskivorna utan att de slår sig nämnvärt, och mittendelen kan även förses med lådor. Bockborden har en ännu längre historia bakom sig och är även de tillverkade av massivt virke. Konstruktionen är mycket stabil och robust och lämpar sig främst som bord i kök, gillestugor och restauranger mm.

allmogebord fryksdalen

Fryksdalsbord

Ett köksbord med specialmått beställdes för att passa ihop med några antika stolar av typen Frykstals stolar.

pris: 12.200:-

bockbord masurbjörk

Bockbord i Masurbjörk.

Pris: Offert

Med vanlig björk Pris: 11.500:-

Slagbord

Vi har tillverkat en mängd olika slagbord, här är några exempel.

Thumbnail Image 1

Södermalm, slagbordskomination

Bordskombinationen bestod av två slagbord och två halvmånebord med en extraskiva emellan, vilket gav en rad möjligheter till olika kombinationsmöjligheter från fest till vardag.

slagbord

Slagbord nr 205

Standardmått 110*180cm.

pris: 10.900:-

askmöbler bord

Slagbord i ask

 


Halvmånebord som slagbord.

En kund ville ha två halvmånebord under fönstren som skall kunna bli runda matbord vid festligheter. Nu hänger extraskivan ned då linoljefärgen måste torka några månader, sedan kan man vända på lamellgångjärnen så att extraskivan kan fällas ovanpå den andra skivan. Ett extra fjärde ben på halvmånebordets baksida kan dras ut när man vill ha ett runt bord. Stolarna är av modell åttan, penselmålade i äkta linoljefärg, sitsarna stoppade av Linnehaget.

Ritning

Pris: 12.000:-

Placeholder image
Placeholder image

Björkfjärden bord i 1800-talsstil

Vi tillverkade ett bord i 1800-talsstil med diametern 130 cm och fyra extraskivor a 60 cm. Det hålls samman traditionellt med bordreglar i trä som kilas fast när man lägger i extraskivorna. Bordet målades i linoljefärg grön umbra 15% och kanterna på skivorna samt de svarvade profilerna slipades lätt och behandlades med linoljetempera för att bordet skulle få ett lätt antikt utseende, ytorna skall få åldras naturligt. Eftersom bordsskivorna är tillverkade i massiv björk, så har vi lämnat en springa i sargerna eftersom de är notade i skivan som sväller och krymper beroende på luftfuktighet/årstid.

Pris: 19 000 kr

Instruktioner montering av bordreglar.

tisdag den 26 november 2019.

Placeholder image
Placeholder image
Thumbnail Image 1

Lamell-skiva

En limfog av fura har spärrfanerats och fanerats med högklassigt björkfaner.

massiv ekskiva

Massiv ekskiva

Kontaktinformation.

Taserudsmöbler

Va: Högvalta

67192 Arvika

Telefon:  070–3341093

Epost: post@taserudsmobler.se

 

Betalningsinformation.

När ni frågar om priset på en möbel så skickar vi en offert, och om ni vill beställa så skickar vi en orderbekräftelse. Möbeln betalas vid leverans, handpenning förekommer när priset är högt, eller när materialet är extra dyrt. Möblerna betalas oftast via bank (faktura) vid leverans. Mindre summor kan betalas kontant eller med Swish: 070-6823206. Alla priserna på hemsidan är inklusive moms. Ytbehandling (standard) ingår, men kostnad för stoppning och tyg tillkommer. Fraktkostnad + emballage tillkommer, om man inte hämtar möblerna hos oss.

Klassiskt Möbelhantverk

Placeholder image

 

Mikael Klarström

Medlem i Mästarregistret. Möbelsnickarmästare No: 016/03-20248

Träbildhuggarmästare No: 22095

 

Katalog PDF

Placeholder image