Placeholder imagePlaceholder image

Företagsinformation.

Företagsinformation.

Klassiskt möbelhantverk


Information om företaget.

Vi är en far och son, Morgan och Mikael Klarström, som har ett var sitt företag i en gemensam verkstad.

Vad vi gör.

Vi tillverkar trämöbler hantverksmässigt, främst i olika klassiska stilar. Ornamenten och de svarvade detaljerna görs för hand, något som ni kan få se i verkligheten om ni besöker vår verkstad, ni kan även se filmerna. Ibland har vi möbler till salu, men för det mesta tillverkar vi efter beställning. Vi har vissa standardmodeller, som vi ofta har delar till, vilket gör att de har kortare leveranstid än specialbeställningar. Ni kan även komma med egna idéer som ni vill förverkliga, leveranstiden är dock lite längre när det gäller specialarbeten. Ni kan exempelvis komma med riktlinjer om hur ni vill att en möbel ska se ut och med vilken typ av ornamentik som ni vill ha, så ritar vi kostnadsfria förslag. Många av våra möbler har endast tillverkats i ett exemplar, eller i mycket små serier. Det händer även att vi gör specialsnickerier och mindre byggprojekt lokalt.

 

Placeholder image 

Morgan Klarström, Taserudsmöbler

Morgan Klarström (f. 1947) startade företaget Taserudsmöbler 1971. Han fick en gedigen lärlingsutbildning hos Hilding Eriksson i Taserud, och arbetade som modellsnickare på Malmsjö Piano innan han startade företaget.

 

Placeholder image 

Mikael Klarström, Klarströms Möbelverkstad

Mikael Klarström startade företaget Klarströms Möbelverkstad 2001. Han lärde sig tidigt att snickra och snida, bland annat så skar han enklare ornament och reliefer redan i nioårsåldern. Mikael läste till gymnasieingenjör i kemi -1990, och i den utbildningens två första år så ingick bland annat ritteknik och konstruktionsberäkningar. 1991 så började han av och till att gå i lära hos sin far under några år. Han fick gesällbrev i både Möbelsnickeri och Träbildhuggeri år 1999. Mästarbrev i Möbelsnickeri fick han år 2004. Mästarbrev i Träbildhuggeri tillstyrktes den 10 januari 2018 och delades ut den 9 maj 2018 Mästarbrev Träbildhuggeri

Mästarbrev är en äldre form av yrkesbevis. Vill man köpa äkta hantverk så bör man välja en hantverkare med gesällbrev eller mästarbrev eftersom breven kan återkallas om man fuskar, breven är en garanti för att man köper hantverk.

Regler för gesäll och mästarbrev Möbelsnickeri.

Regler för gesäll och mästarbrev Träbildhuggeri.

 

Klassiskt Möbelhantverk


Placeholder image

Mikael Klarström Medlem i Mästarregistret.

 Möbelsnickarmästare No: 016/03-20248

 Träbildhuggarmästare No: 22095

Betalnings-information.


När ni frågar om priset på en möbel så skickar vi en offert, och om ni vill beställa så skickar vi en orderbekräftelse. Möbeln betalas vid leverans, handpenning förekommer när priset är högt, eller när materialet är extra dyrt. Möblerna betalas oftast via bank (faktura) vid leverans. Mindre summor kan betalas kontant eller med Swish: 070-6823206. Alla priserna på hemsidan är inklusive moms. Ytbehandling (standard) ingår, men kostnad för stoppning och tyg tillkommer. Fraktkostnad + emballage tillkommer, om man inte hämtar möblerna hos oss.

Kontakt-information.


Taserudsmöbler 
Va: Högvalta 67192 Arvika 
Telefon: 070–3341093 
Epost: post@taserudsmobler.se

Möbelkatalog 2024 utskrift